Izdelki Kmetija Plavica

Kmetija Plavica leži v slikoviti dolini Črmošnjice v bližini Dolenjskih Toplic. Čeprav leži na nadmorski višini 260 m, je klima zaradi bližine Roških gozdov ostra in podobna tisti na višji nadmorski višini. Mogoče se prav zaradi tega rastline pri nas dobro počutijo.
 

Izdelki Kmetija Plavica


Okoli kmetije se na površini enega hektara razprostira vrt zdravilnih rastlin, ki je umeščen v naravno okolje. V parku rastejo zdravilna drevesa in grmi, na obronku, travnikih in urejenih grobljah pa domujejo zdravilni polgrmi in divje rastoča zelišča.
 

Zanimivo je spremljati rast zelišč. Zdi se, da se dogovorijo, da bodo cvetela eno za drugim. Prične se spomladi z zvončki in trobenticami, nadaljuje poleti z lakotami, travniškimi osladi, tavžent rožo, jesenskimi rozgami, smetliko, resami in drugimi. V urejenem nasadu rastejo gojene zdravilne rastline. Trudimo se, da bi nam sčasoma uspelo vzgojiti in predstaviti vse zdravilne rastline, ki uspevajo v Sloveniji. Trenutno pa si pri nas, ne glede na letni čas, lahko ogledate in dobite informacije o približno 400 zdravilnih rastlinah.
 

     Plavica e-trgovina
 

Naslov: ČAJI, ZELIŠČA - Kmetija-plavica.si
Opis: JOŽE MAJES zeliščar iz Kmetije Plavica je velik strokovnjak na področju zdravilnih rastlin. Pripravlja izdelke: čaje, mazila, sirupe tinkture.
Ključne besede: čaji, mazila, tinkture, sirupi, zelišča